Spraytan

Wanneer u een gezonde bruine kleur zoekt dan kan ik die bij u aanbrengen d.m.v. een spraytan. Hiervoor gebruik ik de producten van Crazy angel.De bruiningsexperts in het hoofdkantoor van CRAZY ANGEL® hebben een prachtig en engelachtige professionele bruiningscollectie ontwikkeld. De combinatie van Vegetan Premium® met natuurlijk afgeleid DHA en erythrulose zorgen voor een onberispelijke en natuurlijke teint die er lang mooi blijft uitzien. Doordrenkt met berendruif, sheaboter en vitamine E, hydraterende alcohol-, en parabeen- oplossingen zonder minerale olie hydrateren deze stoffen de huid zodat deze zijdeachtig is, met een weelderige lichte geur die de huid aangenaam doet geuren.

Enkele wetenswaardigheden over de spray tan:

Wat houdt een spray tan in.
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof van Crazy Angels verneveld op de huid. U krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten.
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Het gaat geen reactie aan met je pigment! Doordat de huid zich vernieuwt verliest men elke dag dode huidcellen, hierdoor loopt de kleur van de spraytan terug.

Wat te doen voor en na de behandeling.
Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 24 uur ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden. Draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling. Er kan wat van de vloeistof op het ondergoed terecht komen maar dit wordt er zo weer uitgewassen. Er kan na de spraysessie door wrijving ook wat op de kleding komen, daarom kunt u het beste zwarte en wijde kleding dragen. Ook kunt u het beste uw horloge en armband(en) aflaten zodat deze niet de lotion van uw armen af kunnen wrijven.

Douchen en/of baden:
Wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie:
Ook dient u – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden. Ga dus ook niet na de behandeling naar een sauna.
Crème:
Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks een vochtinbrengende crème) op de gebruinde huid aan te brengen.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes. Als u last heeft van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.
Heeft u twijfels? Neem dan altijd contact met uw dokter op voordat u een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spraytan?
Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.Let er ook op dat u met uw handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid 'ragt'.

Kan ik na een spraytan-sessie in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kunt u extra gevoelig zijn voor de zon. U bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word u bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep uw teint uiteindelijke eruit gaat zien.
Bronzer en DHA beschermen u op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet uw kleurtje anders vermoeden!

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren. Gaat u regelmatig zwemmen in een zwembad met chloor dan kunt u beter geen spraytan gebruiken omdat de kleur door het chloor heel snel zal verdwijnen.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spraytan boek?
Wanneer u regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Waarom wordt ik bruiner van de spraytanning dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die u vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spraytanningvloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij en de baby?
Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.Er zitten geen schadelijke chemische stoffen in alle tan-oplossingen van Crazy Angel, maar er wordt aangeraden dat u geen spraytan behandeling moet ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode wordt aangeraden een arts toestemming te vragen alvorens een spraytan te boeken.
Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Webdesign: Web Made Easy